Cursus Motorvering afstellen Enduro/Allroad

Leer op de Crossbaan jouw Allroad en Enduro Motorvering afstellen

Uniek bij Allroad-events; cursus motorvering afstellen voor Allroad en enduro motoren!Ik combineer mijn Allroad ervaring met mijn werk/hobby als veringspecialist. (zie www.motorvering-afstellen.nl) Op een crossbaan gaan we samen aan de slag met jouw vering: weet jij waar je aan kan draaien en wat dit voor invloed heeft op jouw motor en ga je zelf ervaren wat er gebeurd als je jouw vering afsteld in de praktijk door middel van testrijden. Aan het eind van de dag heb je jouw vering zelf afgesteld en weet je waar elke knop voor dient en hoe je dit kan aanpassen in alle Allroad omstandigheden. 

 

Schokdempers en voorvorken zijn wellicht de meest onbegrepen en ondergewaardeerde onderdelen van jouw motorfiets. En dat terwijl goed onderhouden en afgestelde vering zorgt voor comfortabeler rijden, scherper sturen, meer grip en een kortere remweg.  Vooral Offroad kan motorvering het verschil maken tussen op de motor blijven zitten of vallen. 'En spaart het de componenten van de motorfiets zodat deze zolang mogelijk goed blijft in een toch al zware omgeving. 

 

De cursus offroad vering afstellen is een echte doe-workshop. Omdat geen enkele rijder en motor hetzelfde is gaat elke deelnemer met zijn eigen motor aan de slag. Gedurende de workshop werken we aan de hand van de theorie steeds verder toe naar de voor jou perfecte afstelling in de praktijk. Die praktijk is op een crossbaan waar verschillende ondergronden, heuvels, knippen, singletracks, kuilen etc etc gereden kunnen worden zodat jij echt kan ervaren wat een afstelling doet met jouw motor. Aan het eind van de dag ga jij dan met een door jouzelf perfect afgestelde motor naar huis en ervaar je pas echt in de praktijk wat jouw motorvering kan doen.

 

Na de workshop is er de mogelijkheid je in het zweet te werken op de crossbaan en alle concentratiezweet om te zetten in werkzweet :) 

 

Samengevat leer je:

> De werking van schokdempers en voorvork

> Het controleren van de conditie van jouw vering

> De componenten van jouw motor die van invloed zijn op vering

> De invloed van verschillende instelmogelijkheden van de vering op jouw ervaring op de motor

> Rijden met en zonder bagage: wat is  het verschil en hoe stel ik mijn vering erop af?

> Stap voor stap zelf afstellen van jouw vering

> Het verder “finetunen” in de praktijk

 

Voor deze workshop is enkel een Allroadmotor, enduromotor of crossmotor toegestaan. Geen motor? Je kan veel leren door te kijken, maar met motor haal je echt alles uit deze dag. 

 

Daarnaast is voor het testrijden een goede beschermende outfit geplicht. 

Ja ik doe mee!

Vragen?