2e Allroad Treffen - Eethen 14-16 juni 2024

Offroad rijden, kamperen, BBQen en een drankje

Met Allroad Events geef ik regelmatig   vrij rijden dagen op een volwaardig privé crossbaan in Eethen. Deze baan is behalve een Crossbaan ook een evenementenlocatie dat alles in huis heeft voor een fantatische Allroad weekend met vrienden en/of mensen met dezelfde sport!

Wat gaan we doen?

 

Vrijdag 14 juni

Allereerst is het weekend een Allroad treffen, dat betekend dat jij met jouw Allroad motor (160kg+, enduro enkel voor absolute beginners en in overleg) op vrijdagavond welkom zijn om jouw bus te parkeren of jouw tentje op te zetten. Op het terrein is voldoende plek voor bussen/campers (verhard, maar géén stroom) óf voor jouw tentje op het gras. Je avondeten en ontbijt op zaterdagmorgen neem je zelf mee of nuttig je in de omgeving. Op het terrein zelf is een discotheek, dus drank kan daar gekocht worden. 

 

 Zaterdag 15 juni

Op zaterdag kan je vanaf 10u tot 16u gebruik maken van de crossbaan. Er is open pitlane, dus geen sessies. Jij gaat rijden wanneer jij wil en lekker rust nemen wanneer jij dat wenst. Zaterdagavond zal een BBQ verzorgd worden. Eventueel is er de mogelijkheid (mits nuchter) om zaterdagavond nog in het donker een rondje over de baan te rijden tussen 22u en 23u voor een andere ervaring. Daarnaast maken we het gezellig met een kampvuur. 

 

Zondag 16 juni

Zondagmorgen wordt je wakker en verzorgen wij het ontbijt, uiteraard mét gebakken eitjes!. Vanaf 10u kan tot 16u gereden worden. Na 16u kan je rustig in/opruimen en kan je naar huis. 

 

Training Alex van den Broek 

Behalve vrij rijden is er op zondag de mogelijkheid tot het volgen van allroadtrainingen bij Alex van den Broek. In tijdsblokken van 2u: 10.00u tot 12.00u, 12.30-14.30 en 15.00- 17.00u brengt Alex je de basis bij van het Allroad rijden en de technieken die komen kijken bij bijvoorbeeld het nemen van een (kom)bocht, het rijden van singletracks, het nemen van heuvels én wellicht jouw eerste sprong! Wil je beide blokken, kan je bij genoeg plek de dag zelf nog deelnemen. 

 

Proefrijden op Allroad- en crossmotoren van Elektrisch-motorrijden.nl

Het gehele weekend zijn de mannen van Elektrisch-motorrijden.nl aanwezig om proefritten te kunnen maken op elektrische cross en allroadmotoren. 

 

Maar Elles, ik kan maar één dag?

Geen probleem. Er kan ook een dagticket gekocht worden mét of zonder BBQ op zaterdag, danwel alleen rijden op zondag. Het aantal plekken is ivm een veilig aantal deelnemers echter beperkt. 

 

De baan

 

Anders dan de meesten zullen denken is de crossbaan een perfecte omgeving om jouw allroadervaring verder uit te breiden. Helaas ben je bij de crossbanen bedoeld voor de motorcross niet welkom met je zware machine. Gelukkig hebben we via Allroad-Events de beschikking over een privéterrein waar dit wel kan! De crossbaan is redelijk hard en dus toegankelijk voor de allroad motor, is voorzien van verschillende heuvels waarover ook gesprongen kan worden, heeft veel bochten en kombochten met zelfs een knippenpad! Om de baan heen liggen diverse singletracks en een dijk waar die vaardigheden ook geoeffend kunnen worden. Omdat je rondjes rijdt die telkens terug komen is het bovendien de perfecte training om jouw techniek beter te maken. 

Vrij rijden

Tijdens de training rij je zelf vrij op de crossbaan. Uiteraard ben ik aanwezig om je te voorzien van tips en tricks, maar het is in de basis een indivuduele training waar we lekker met elkaar gaan rijden. Veiligheid staat voorop. Iedereen moet en krijgt de ruimte op zijn eigen niveau en tempo te rijden. Deze basis van wederzijds respect staat bij mij zeer hoog en zal ik ook voor waken. Bij ongewenst/gevaarlijk gedrag kan zonder teruggaaf van geld toegang geweigerd worden. 

 

Waar moet mijn motor aan voldoen?

  • De motor mag niet overmatig roken of lawaai maken (originele uitlaat of met DB Killer)
  • Motor mag geen vloeistof lekken
  • Motoren met zichtbare gebreken worden geweigerd
  • Banden = advies minimaal 50/50 (Heidenau K60/Mitas E07) maar meer noppen is makkelijker rijden

Waar moet "ik" aan voldoen?

  • Allroad rijden is een sport: conditie is een pré
  • Motorpak met bescherming (advies is bodyprotector + crossshirt)
  • Stevige Allroad/cross/endurolaarzen. Gewone motorschoenen/bergschoenen niet toegestaan
  • Goede helm (crosshelm biedt meer ventilatie, dus meer ademruimte maar is geen vereiste)
  • Goede zin! 

 

Informatie Allroad Treffen
PDF – 3,8 MB 348 downloads

Vragen?

Boeken: