Met je allroadmotor op de crossbaan?

Anders dan de meesten zullen denken is de crossbaan een perfecte omgeving om jouw allroadervaring verder uit te breiden. Helaas ben je bij de crossbanen bedoeld voor de motorcross niet welkom met je zware machine. Gelukkig hebben we via Allroad-Events de beschikking over een privéterrein waar dit wel kan!

De crossbaan is redelijk hard en dus toegankelijk voor de allroad motor, is voorzien van verschillende heuvels waarover ook gesprongen kan worden, heeft veel bochten en kombochten met zelfs een knippenpad! Om de baan heen liggen diverse singletracks en een dijk waar die vaardigheden ook geoeffend kunnen worden. Omdat je rondjes rijdt die telkens terug komen is het bovendien de perfecte training om jouw techniek beter te maken. 

Vrij rijden

Tijdens de training rij je zelf vrij op de crossbaan. Uiteraard ben ik aanwezig om je te voorzien van tips en tricks, maar het is in de basis een indivuduele training waar we lekker met elkaar gaan rijden. Indien het niveauverschil te groot is tussen deelnemers verdelen we de groep in twee groepen die na elkaar op de baan rijden. Inmiddels leert de ervaring dat de meeste deelnemers toch elke 10 minuten zelf al pauze nemen omdat rijden op de crossbaan zeer intensief is. 

 

Training van Alex van den Broek

Tijdens de vrij rijden dagen kan tevens voor 20 euro extra wél een training van Alex van den Broek geboekt worden. Dit is zeer aan te raden voor beginnende allroad rijders die nog niet eerder les gehad hebben. Eventueel kan aansluitend alsnog deelgenomen worden bij een sessie vrij rijden bij boeken op de dag zelf. 

 

Momenteel zijn er nog geen nieuwe trainingen gepland