Bochtentraining & Circuittrainig bij 2 The Experience

Naast rijden op de weg, ben ik al ruim 7 jaar vrijwilliger bij de circuitorganisator 2 The Experience en 3 jaar instructeur. De trainingen vinden vooral op het Midlandcircuit in Lelystad plaats. De focus ligt daar minder op snelheid en rondetijden, maar meer op bochtentechniek. Het is prachtig cursisten met verschillende achtergronden (beginners, angst na ongeluk tot zeer ervaren oude rotten in het vak) toch nog wat bij te leren. Elke motor is welkom: van Allroadmotor tot circuitmotor zonder kenteken en alles wat ertussenin zit. 

Elke training bouwt zich rustig op: we starten bij de basis waarna na elke sessie van 10 minuten(Midlandcircuit) rijden er een persoonlijk feedback moment volgt. Elke rijder krijgt indivuduele aandacht die hij/zij nodig heeft. Elke rijder heeft namelijk zijn eigen leerpunten en leerstijl.  De nadruk ligt vooral op rijtechniek: houding, kijken, lijnen en remmen. Snelheid is op het Midlandcircuit minder van belang maar door de feedback toe te passen zul je merken dat je steeds sneller en zekerder op de motor zit. 

 

Een circuit/rijvaardigheidstraining biedt ik niet aan nu via Allroad-Events maar direct bij 2 The Experience. Maar via mij krijg je wel nog €10 korting op je training. Gebruik daarvoor code ELLES2TE bij het boeken.