Allroad Cross Country - 22 & 23 juli, Action Planet Spaarnwoude

Wat is de Allroad Cross Country?

Cross Country is een competitieve manier van Offroad motorrijden voor motoren van 180kg+, waarbij deelnemers in een tijdvak zoveel mogelijk ronden dienen af te leggen. Voor de adventure klasse (beginnende rijders) is dit 1,5 uur, voor de gevorderden en de pro klasse 2 uur. Een Cross Country gaat daarom niet om hard rijden, maar om conditie en foutloos rijden. Één ronde is tussen de 5 en 10km, gaat over verschillende ondergronden (zand, gravel, modder), is voorzien van hoogteverschil en extra uitdagingen om de deelnemers constant te blijven uitdagen. Er zit tevens meerdere strategische keuze-elementen in: ga jij voor het korte, maar moeilijke pad of neem je een makkelijkere, lange route?

 

Welke klassen zijn er?

De Allroad Cross Country is gemaakt om voor elk niveau leuk en competatief te zijn. Zodoende zijn er 3 klassen: Adventure, Advanced en Pro. 

  • Pro: (Offroad) Motor instructeurs, reisbegeleiders, licentiehouders zgn: rijders die zich professioneel
    bezig houden met off/allroad motorrijden. Hierover kan niet gediscussieerd worden. Wel kan men zichzelf altijd voor de Pro klasse aanmelden om zichzelf te kunnen meten met de professionals
  • Advanced: Indeling op basis van kwalificatie op zaterdag
  • Adventure: Indeling op basis van kwalificatie op zaterdag

Er zijn prijzen voor de top 3 uit elke klasse. 

 

Kwalificeren

Om te bepalen of de rijder in de Advanced of normaal klasse valt dient gekwalificeerd te worden. Hiervoor wordt op zaterdag 3 ronden achter elkaar gereden. Rusten telt mee in de rondetijd. De tijd die nodig is om 3 ronden volledig te voltooien bepaald de kwalificatie voor de klassen advanced en normaal. De totale tijd bepaald tevens de startvolgorde voor de race op zondag. Voor de Pro rijders die niet hoeven te kwalificeren voor de klasse dient de kwalificatie om de startvolgorde van de start op zondag te bepalen.

Let op!

Om te voorkomen dat rijders onder hun niveau rijden om in een lagere klasse mee te kunnen doen, wordt de tijd die nodig is geweest om 3 ronden te voltooien meegenomen in de tijden voor de cross country race op zondag én de finale. Het is daarmee niet rendabel expres langzaam te rijden. 

 

De Cross Country Race

De Start

Op zondag wordt de Cross Country Race verreden. Deelnemers stellen zich op obv de gekwalificeerde tijden. De start is volgens het principe “le mans”. De motor wordt zonder helper opgesteld op de toegewezen plek. De motor staat hierbij op het zijstandaard en met de motor uit. De rijder staat opgesteld achter de toegewezen lijn. Op het startsignaal loopt/rent de deelnemer naar zijn/haar motor en start deze om vervolgens weg te rijden.

De race

De race is voor de klasse Adventure 1,5u en voor de Advanced/pro rijders 2u. Binnen dit tijdsvak dienen zoveel mogelijk ronden te worden afgelegd. De tijd wordt berekend over de binnen de tijd voltooide ronden. Voltooide ronden buiten de 1,5 of 2u tellen niet meer mee voor het resultaat. Voor de klassement is het aantal voltooide ronden binnen het tijdsvak leidend. De rijder met de meeste ronden wint de race. Wanneer er gelijk aantal ronden zijn, wint de rijder met de snelste tijd over deze ronden.

De finale

De 10 beste rijders uit elke klassen rijden de finale. De finale zal worden gereden volgens het principe van de Race en zal gezamelijk zijn met rijders uit elke klasse. De finale wordt op zondag (de zelfde dag als de race) verreden over nog 1,5u. 

 

Tijdwaarneming

Tijdwaarneming tijdens de kwalificatie en race vindt plaats dmv transponders (AMB). Wanneer de rijder deze niet in bezit heeft, kan deze gehuurd worden bij de organisatie. 

 

Voorlopig Tijdsschema

Zaterdag
10.00u -13.30u Inschrijven + technische keuring + baanverkenning(te voet)
14.00u: briefing
14.30u-16.30u: Kwalificatie
18.00u: Dinner - BBQ
19.00u: Bekendmaking kwalificatie & Briefing


Zondag

08.00-8.45: Ontbijt &  Opstellen klasse Adventure
9.00-10.30: Cross Country Adventure
11.00-11.45: Opstellen Klassen Pro+ Advanced
12..00-14.15: XC Pro + advanced
1200u-15.15 u: lunch (Buffet)
15.00-15.15:uitslag
15.30-16.00u: Opstellen Finale
16.00u - 17.30: Finale
18.00u:  Diner (Buffet)
18.30:  Prijsuitrijking

 

Transponder

Voor de Allroad Cross Country is een AMB Transponder benodigd. Je kan die van jezelf gebruiken, of een transponder van ons huren voor €20,- . Bij het onvangen van de transponder vragen wij jou je paspoort of ID bewijs als borg bij ons te bewaren. Bij verlies of schade van de transponder worden de vervaningskosten in rekening gebracht. Je kan de transponder zelf aan de motor vastmaken of gebruik maken van een houder. Deze kan je voor 9,95 aanschaffen bij je inschrijfgeld en op de dag zelf bij ons afhalen. 

 

Licentie MON

Voor jouw veiligheid en verzekering is een MON daglicentie verplicht. Deze licentie is jouw WA verzekering voor het evenement. Naast de daglicentie kan ook een Persoonlijke Ongevallen verzekering afgesloten worden voor €5,- extra. Download hier de voorwaarden. Een OTR, MX of Wegracelicentie is niet geldig. De prijs van de licentie zit bij het inschrijfgeld inbegrepen. 

 

Concept evenement & regelement

Allroad Events Cross Country
PDF – 65,3 KB 75 downloads

Locatie: